top of page

Nye regler mot korona i Norge

Oppdatert: 16. jun. 2021

Det har kommet nye regler for å stoppe koronaviruset. Norge må ikke komme i samme situasjon som andreland I Europa.


Regler for hele Norge fra onsdag 28. oktober kl. 12.00


I private hjem, hager eller hytter bør du ikke ha mer enn fem gjester. Hvis alle gjestene er fra samme hus, kan dere være flere. Det betyr at to familier kan møtes selv om de har mange barn. Barn og unge som er i samme gruppe i barnehagen eller på barneskolen, kan være mer enn fem på samme fest eller møte hjemme. Vi anbefaler at alle møter færre mennesker i fritiden. Det er også viktig å møte folk I kortere tid og ikke møte mange forskjellige personer i løpet av en uke. Private fester på offentlig sted skal ikke ha mer enn 50 deltakere. Samme regel gjelder for fester i leide eller lånte lokaler. Du kan ha 600 personer på utendørs fester eller konserter, men bare der hvor alle I publikum har seter som sitter fast (fastmontert).

Regjeringen vil at kommunen skal sjekke at folk holder reglene. Regjeringen vilhjelpe kommunen å få til kontroll.


Regler i Oslo fra torsdag 29. oktober kl. 12.00


Du MÅ bruke munnbind innendørs på offentlig sted (butikker, kjøpesentre) der du ikke kan opprettholde minst 1 meter avstand. Alle MÅ bruke munnbind innendørs på restaurant og kafé når de ikke sitter ved et bord. Ingen får komme inn på utesteder etter klokken 22.

Det er ikke lov med mer enn 20 personer på konserter eller andre arrangementer hvis det ikke er faste plasser.

Du må ha hjemmekontor. Alle arbeidsgivere skal vise at de ansatte har fått beskjed om at de skal ha hjemme-kontor så sant det er mulig. Du bør ikke møte mer enn 10 personer i sosiale sammenhenger. Det gjelder ikke personer fra samme hus som deg eller fra samme gruppe i barnehagen eller barneskolen.


Ny regler for karantene


Hvis du bor i Europa og jobber i Norge, gjelder nye regler. Hvis du kommer fra det som EU kaller for røde land, må du i karantene. Det blir ikke lenger noen unntak fra denne regelen.

Andre arbeidstakere kan fortsatt få fritak fra karantene. Men her blir det også strengere regler: Arbeidstakere som har fritidskarantene, skal ta en test hver tredje dag og være på rom alene de ti første dagene i landet. Arbeidsgiver skal gjøre det lettere å holde avstand til andre når du er i fritidskarantene. Denne endringen begynner natt til onsdag 28. oktober.


Kilde:

www.regjeringen.no

og www.oslo.kommune.no

7 visninger0 kommentarer

Comments


IMG_9151 2.jpeg
bottom of page